sobota, 21 lipca 2012

Tarta pełna słońca...


Składniki:


Kruche ciasto:


1 szklanka mąki
1/3 kostki masła
5 łyżek cukru pudru


Masa cytrynowa:

3 jajka
3/4 szklanki cukru 
skórka otarta z 2 cytryn
sok z 2 cytryn
3 łyżki mąki
50 ml limoncello


Przygotowanie:

Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść. Wylepić ciastem dno i boki formy na tartę (26 cm).
Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika na 20 min.
W tym czasie przygotować masę cytrynową.
Mikserem wymieszać jajka z cukrem, dodać skórkę i sok z cytryn oraz mąkę.
Masę wylać na zrumieniony spód, piec 20 min.

Tarta cytrynowa najlepiej smakuje, gdy jest schłodzona.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz