wtorek, 12 czerwca 2012

Biało- Czerwone to barwy niezwyciężone...


Składniki:

1/2 kostki  masła
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mleka
1 i 1/3 szklanki mąki
4 łyżeczki cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
3 jajka

Do dekoracji:
1 szklanka śmietany 30% 
1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Cupcake:
Masło ( temp. pokojowa) utrzeć z cukrem. Stopniowo dodać mleko. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Do powstałej  masy dodać jajka. Ciasto przelać do małych papilotek do 3/4 ich wysokości. Piec ok 15-20min w temperaturze180C.

Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. 
Dekorować ostudzone babeczki.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz