piątek, 17 lutego 2012
Zobacz czyje urodziny dzisiaj są...
Ciasto marchewkowe zrobiło furorę w moim domu tej zimy, piekłam je kilkanaście razy!:)
Modyfikowałam pierwotny przepis, aż wybrałam ten, według mnie najlepszy.
Ciasto marchewkowe
Składniki:
1 szkl. oleju
4 jaja
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. mąki
2 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
orzechy
rodzynki
suszona żurawina
Sposób wykonania:
Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać olej. Następnie wsypywać po trochu przesianą mąkę, dodać marchew, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, orzechy, rodzynki i żurawinę. Piec w temp. 180 st., ok. 50-60 min.
Ciasto wyjąć, zostawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz