Składniki:
1 paczka biszkoptów
4 jajka
40 dag mascarpone
4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru
1 filiżanka kawy espresso
4 łyżki likieru amaretto
4 łyżki gorzkiego kakao
Wykonanie:
Zaparzyć filiżankę kawy, ostudzić, dodać likier.
Jajka i cukier utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać mascarpone i wymieszać łyżką.
Biszkopty zanurzać przez chwilę w kawie, wyłożyć nimi dno szklanego naczynia.
Przykryć je połową kremu i posypać kakao. Wyłożyć drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów,
ponownie przykryć warstwą kremu i posypać kakao.
Tiramisu wstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Przed podaniem posypać kakao.
Przed podaniem posypać kakao.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz