Przepis na jabłecznik
1 kg jabłek uprażonych z cukrem, goździkami i cynamonem
gotowe ciasto francuskie
cukier puder do posypania
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Z ciasta odkroić kilka cienkich pasków do dekoracji. Resztę przenieść do formy na tartę, wyłożonej papierem do pieczenia, wyłożyć uprażone jabłka. Dekorować kawałkami ciasta ułożonymi w kratkę. Piec 40 minut.Ostudzić. Posypać cukrem pudrem.
cukier puder do posypania
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Z ciasta odkroić kilka cienkich pasków do dekoracji. Resztę przenieść do formy na tartę, wyłożonej papierem do pieczenia, wyłożyć uprażone jabłka. Dekorować kawałkami ciasta ułożonymi w kratkę. Piec 40 minut.Ostudzić. Posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz